E-consulten in de kraamzorg

Om je meer uitleg te geven wat E-consulten zijn, hoe en wanneer je deze in kunt zetten en wat je wel of niet kunt bespreken tijdens een E-consult, hebben we deze scholing ontwikkeld.

E-consulten in de kraamzorg

Om je meer uitleg te geven wat E-consulten zijn, hoe en wanneer je deze in kunt zetten en wat je wel of niet kunt bespreken tijdens een E-consult, hebben we deze scholing ontwikkeld.

19.95
19.95

Omschrijving

Jij gaat de bijscholing E-consulten in de kraamzorg volgen. Door het veranderen van de tijdsgeest en efficiënter te werk willen gaan, verandert de manier van zorg bieden aan kraamgezinnen. Niet altijd hoeft zorg namelijk door middel van fysiek contact plaats te vinden.

Er zijn tegenwoordig ook andere mogelijkheden waaronder de mogelijkheid tot het bieden van E-consulten.

Om je meer uitleg te geven wat E-consulten zijn, hoe en wanneer je deze in kunt zetten en wat je wel of niet kunt bespreken tijdens een E-consult, hebben we deze scholing ontwikkeld. We leggen je uit wat een E-consult is, wanneer je deze in kunt zetten en hoe je jezelf presenteert tijdens een dergelijk consult. Dit doen we aan de hand van de laatste inzichten en handleidingen van mede (geboorte)zorgprofessionals.

Op deze manier ben je na het volgen van deze bijscholing op de hoogte van alles wat je wilt weten om op een professionele manier E-consulten te kunnen verzorgen als kraamverzorgende!

Er staat je dus een hoop waardevolle informatie te wachten! We verwachten van je dat je ongeveer 1 uur nodig zult hebben om deze bijscholing te doorlopen. Nadat je de bijscholing bent gestart, heb je 3 maanden de tijd deze helemaal af te ronden. Na het afronden van deze bijscholing heb je aan een paar heel belangrijke kerntaken en kwaliteitseisen gewerkt die belangrijk zijn voor jou als kraamverzorgende!

 

Na het afronden van deze bijscholing heb je namelijk gewerkt aan de volgende kerntaken voor kraamverzorgenden:

-Kerntaak: Het bieden van zorg aan moeder en kind

-Kerntaak: Het geven van informatie en voorlichting gericht op het omgaan met de nieuwe gezinssituatie

-Kerntaak: Het geven van voorlichting, advies en instructie.

-Kerntaak: Het evalueren en vastleggen van de zorgverlening.

-Kerntaak: Het werken aan kwaliteit en deskundigheid.

 

Hoe ziet de scholing eruit?

De bijscholing is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken. Deze hoofdstukken neem je door. Op het moment dat je een hoofdstuk hebt afgerond, kun je vanzelf door naar het volgende hoofdstuk. Aan het eind van de training maak je een toets om te beoordelen of je de inhoud goed tot je hebt genomen. Als je de toets met een voldoende afsluit, heb je bijscholing afgerond.

 

Accreditatie

2019 systematiek: Deze bijscholing is geaccrediteerd voor in totaal 0,5 punt in de C-categorie (subcategorie C1, verdieping algemene onderwerpen)

2023 systematiek: Deze bijscholing is geaccrediteerd voor in totaal 0,5 punt in de C-categorie (ondersteunende vakkennis)

Kraamzo Opleidingen

Kraamzo is hét opleidingscentrum voor de kraamzorg. Wij helpen je om jouw kennis als kraamverzorgende naar een hoger niveau te tillen met onze bijscholingen.

Alle opleidingen van Kraamzo Opleidingen

Eisen

Praktiserend kraamverzorgende

Ratings